Engagerad och driven problemlösare

Framåtanda och energi lockade Mattias Fält till Visionite, där han uppskattar den fria yrkesrollen och det trevliga teamet. Han värdesätter en god livsbalans och ser till att ha tid för fritidsaktiviteter som jakt och fiske. Mattias är en erfaren konsult med över 20 års erfarenhet av systemutveckling inom Microsofts teknikplattformar. Han har arbetat med en bredd av branscher, från tillverkning till sjukvård.

“Livsbalans för mig är att känna att jag har roligt på jobbet, men också att det finns möjlighet att åka ut tidigt en morgon och jaga eller fiska utan att jag behöver känna att de timmarna måste arbetas in vid dagens slut.”
Hej Mattias! Vad är din yrkesmässiga bakgrund?

Jag har jobbat som konsult sedan början 2000-talet, mestadels systemutveckling inom Microsofts teknikplattformar. Verksamheterna har varit rätt blandade, från tillverkning av limträ och lastbilshytter till alkolås och gynekologiskt kvalitetssystem. Eftersom jag har hängt med ett tag så har de senaste uppdragen ofta varit att göra tekniklyft av Microsoftbaserade program som behöver moderniseras för att möta dagens krav på användarupplevelse och prestanda.

“Det är problemlösningen som jag gillar, samt att arbeta nära kunden. Ju mer man lär sig om de nya tekniker och verktyg som finns tillgängliga, desto fler möjligheter finns det att lösa de problem man ställs inför.”

Vad är det som motiverar dig i att utvecklas i din roll?

Det är problemlösningen som jag gillar, samt att arbeta nära kunden. Ju mer man lär sig om de nya tekniker och verktyg som finns tillgängliga, desto fler möjligheter finns det att lösa de problem man ställs inför. Att jobba med samma sak väldigt lång tid får mig ofta att tappa lite motivation. Att utforska eller lära mig ett nytt verktyg eller ny teknik ger mig då energi, att t ex upptäcka smartare eller effektivare sätt att bygga system på.

Varför valde du att börja jobba på Visionite?

Jag var nyfiken på den framåtanda och energi som finns i bolaget. Sedan var lönemodellen väldigt attraktiv. Jag har under flera år funderat i banorna på att starta eget, men ryggat för den administration det skulle innebära. Här på Visionite känner jag mig fri i min yrkesroll och det är ett väldigt roligt gäng som jobbar här. 

Vad innebär livsbalans för dig?

Livsbalans för mig är att känna att jag har roligt på jobbet, men också att det finns möjlighet att åka ut tidigt en morgon och jaga eller fiska utan att jag behöver känna att de timmarna måste arbetas in vid dagens slut. Att det är tid jag kan umgås med familj och vänner. 


Gå tillbaka