Hej Inger! Vad är din yrkesmässiga bakgrund?

Jag är systemvetare i grunden och började min karriär i en bred roll som innefattade utveckling av verksamhetssystem, nätverk och till viss del hårdvara. Nu har jag 20 års erfarenhet som lösningsarkitekt kombinerat med systemutveckling främst i .Net. I rollen som konsult har jag skaffat mig verksamhetskunskap från flera branscher men djupast är min kunskap inom skogsbranschen.

Varför valde du att börja jobba på Visionite?

Självklart är det positivt med en högre ersättning men det var inte den främsta anledningen till att jag valde att börja hos Visionite. Jag ville till ett bolag som sätter mig som individ och senior specialist i centrum, få friheten att styra över min egen arbetstid och att det som rör mig som individ enkelt kan förankras i en lokal ledning nära mig.

Vilket uppdrag arbetar du med idag och vilken roll har du?

Jag är systemutvecklare i ett team som utvecklar en integrationsplattform som är kopplad till nästa generations verksamhetssystem för skogsbranschen. Vi bygger den som en molnlösning i Azure och utvecklar i .Net Core.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att det är så vansinnigt roligt! Mitt jobb innehåller ständiga utmaningar i form av problemlösning vilket betyder att ingen vecka är den andra lik. Jag älskar att få ny verksamhetskunskap och omsätta den i lösningar som gör affärsnytta.

Vilken funktion vill du att bolaget som du jobbar för ska fylla?

För mig är det viktigast att känna stolthet för det bolag som jag jobbar för och att jag är omgiven av erfarna och kompetenta kollegor. Sedan vill jag självklart att all administration och försäljning fungerar smidigt.