Sedan starten 2018 har Visionite haft en häpnadsväckande omsättningstillväxt på 2000%. Denna imponerande prestation har lett till en etablering av kontor i femton städer i Sverige, samt även i grannländerna Norge och Finland. I dagsläget har bolaget över 450 IT-specialister anställda och gått från 0-440 miljoner i omsättning på fem år. Nu förstärks framgångsresan med en ny topprekrytering, Erik Pålsson, i rollen som Head of Bid Management. 

“Det som fick mig att hoppa på var framförallt grundidén om ett genomsnällt bolag där vi alla hjälps åt och där målet alltid är vårt gemensamma.”

– Erik Pålsson, Head of Bid Management.

 

Med en gedigen erfarenhet inom upphandlingsarbete ansluter nu Erik Pålsson till Visionite. Han kommer vara ansvarig och arbeta proaktivt, utvecklande- och uppföljande av företagets avtal och avtalsprocesser. Erik kommer tidigare från livsmedelsindustrin, bemanning- & rekryteringsbranschen och nu senast inom IoT/Telekom, där han alltid arbetat med avtal och upphandlingar.

Min styrka inom upphandlingsarbetet är projektledarbiten där det absolut viktigaste är att skapa ett engagemang hos alla inblandade i varje upphandling. Jag brinner även mycket för den analytiska och strategiska delen som är otroligt utvecklande. Att ständigt jobba för att utveckla våra processer och metoder för maximal effektivitet och kvalitet är också något jag tenderar att lägga mycket av min tid på, berättar Erik Pålsson.

Varför valde du att börja jobba på Visionite? 
Mitt första intryck av Visionite var ett oerhört driv och passion. Det finns ett stort fokus på företagskultur där tillväxt, gemenskap och livsbalans står i centrum. Det som fick mig att hoppa på var framför allt grundidén om ett genomsnällt bolag där vi alla hjälps åt och där målet alltid är vårt gemensamma. För mig är långsiktigheten också helt avgörande. Jag fick direkt känslan av att vi ska växa enormt, men hellre bra och med ett tydligt syfte på lång sikt än enbart snabbt. 

Hur ser du på framtiden inom IT-branschen? 
Jag är ny i branschen och det är otroligt spännande och så mycket att lära sig. Det är fantastiskt skönt att ha hamnat just på Visionite där alla är så hjälpsamma och där det inte finns några ”dumma” frågor. Min första känsla är att det är mycket som bubblar och att det är en bransch i ständig förändring vilket jag tror gör att partnerskap och täta kundsamarbeten blir mycket mer viktigt än ”klassiska” leveransavtal. 

Mattias Matsson, grundare och koncern-VD är säker på att Erik Pålssons tillskott till teamet kommer att göra det möjligt för bolaget att utveckla verksamheten och stärka positionen ytterligare på marknaden.

– Vi är övertygade om att Eriks omfattande expertis inom upphandling kommer att vara ovärderlig för att hjälpa Visionite att uppnå sina strategiska mål. Vi är så glada över att ha honom ombord och vi ser fram emot allt som vi kan åstadkomma tillsammans, berättar Mattias.

Nyfiken att veta mer om oss eller hur vi kan hjälpa er verksamhet? Tveka inte att höra av dig!  

Kontakt: 

Erik Pålsson  

0734116613  
erik.palsson@visionite.se 
www.visionite.se 

Gå tillbaka