Magnus Wingmark rekryteras som Head of New Markets till Visionite

Visionite är IT-konsultbolaget som fokuserar på att vara den bästa arbetsgivaren och erbjuda marknadens mest attraktiva ersättningsmodell för IT-konsulter. Bolaget växer kraftigt och bibehåller samtidigt en låg personalomsättning och god lönsamhet. I samband med bolagets utlandssatsning ansluter Magnus Wingmark som Head of New Markets. Magnus kommer tidigare från roller som VD för Academic Work Sverige, VD för Stanley Security Sverige samt Försäljningsdirektör för Stanley Security Norden.

Erik Jonsson, Magnus Wingmark och Mattias Matsson

– Det känns otroligt kul att nu sätta upp bolagets kommande 10-årsplan där vi ska etablera oss runt om i Europa, där Magnus Wingmark kommer att gå in som Head of New Markets och leda arbetet med vår utlandsexpansion. En av Magnus främsta egenskaper är att han är en duktig ledare som utvecklar människor i en tydlig riktning, men framför allt är han en otroligt härlig och genuin person som är väldigt ”likeable”. Jag ser fram emot att ha med Magnus på denna resa och bygga något väldigt fint tillsammans, berättar Mattias Matsson, grundare och Koncern VD för Visionite.

Magnus Wingmark har en imponerande bakgrund och kommer med erfarenhet från roller som VD för Academic Work Sverige och VD för Stanley Security Sverige, samt Försäljningsdirektör för Stanley Security Norden. Magnus kliver nu in i sin nya roll på One Group och kommer driva etableringen av Visionite i norra Europa.

– Det är ett otroligt spännande och ärofyllt uppdrag att få vara med och bidra till Visionites fortsatta framgångsrika bolagsresa. Det finns ett stort underskott på IT-kompetens runt om i Europa och jag ser därmed stor potential för den satsning vi planerar för. Jag ser verkligen fram emot att göra skillnad tillsammans med kompetenta och drivna kollegor, berättar Magnus.

Erik Jonsson, Grundare och Head of VPO, beskriver en stolthet över att få inkludera en varm och genomsnäll ledare som nu får ett stort förtroende och mandat att bygga upp One Groups satsningar i flertalet länder.

– Satsningen ligger helt rätt i tiden. Vår målsättning är att snälla och duktiga IT-specialister ska hitta hem. Vi ska vara en arbetsplats där man inte behöver titta sig över axeln för att se om ett bättre erbjudande finns. Vi är en närvarande och omhändertagande arbetsgivare som inte fokuserar på att kräma ur varenda krona till aktieägarna. I stället lägger vi stora resurser på att människorna i organisationen ska trivas och må bra långsiktigt. Det känns fantastiskt att vi nu tillsammans med Magnus får nå ut med vår version och vårt erbjudande utanför Sveriges gränser, berättar Erik.

Gå tillbaka