One Group fortsätter att växa och etablerar sig nu i Norge. Sedan starten 2019 har One Group vuxit med 2000% i omsättning och öppnat kontor på elva orter runtom i Sverige. One Group består av 300 medarbetare i Sverige och har som målsättning är att göra en liknande resa även i Norge.

-Det har alltid varit en dröm för mig att expandera utomlands, att äntligen få möjligheten känns otroligt bra! Norge har en väldigt het IT-marknad där det likt den svenska marknaden finns ett stort underskott på IT-specialister.

– Mattias Matsson, grundare One Group.

 

Sara Gagner driver etableringen i Trondheim

Den norska etableringen inleds i Trondheim där Sara Gagner kommer driva satsningen. Sara har cirka 10 års erfarenhet från kompetensförsörjningsbranschen och har byggt upp kontoret i Östersund mitt under brinnande pandemi. På två år har hon lyckats bygga ett framgångsrikt kontor där det i dag jobbar drygt 30 medarbetare. Efter etableringen i Trondheim har One Group siktet inställt på Oslo.

Det känns fantastiskt att vi ska öppna i Trondheim där jag bor. Det är en otroligt spännande resa att få representera One Group och erbjuda norska företag marknadens bästa IT-specialister. Jag ser fram emot att vidareutveckla samarbeten med kunder som även är verksamma i Norge och bygga många nya relationer.

– Sara Gagner, VD One Group Trondheim. 

One Group tar med sina erfarenheter från Sverige och en av målsättningarna är att behålla samma låga personalomsättning på under 1% även i Norge.

– Vi är nya på den norska marknaden men tar med oss massor av erfarenheter från Sverige. Vårt mål är att erbjuda livsbalans till IT specialister i Norge med en kultur som bygger på snällhet och trygghet. Vi ger våra medarbetare en större del av sin ersättning samtidigt som de själva får styra över sin arbetssituation, berättar Sara.

Just nu söker One Group efter en till kollega som ska vara med och bygga upp bolaget i Trondheim tillsammans med Sara.

– Det blir en otroligt viktig rekrytering. Vi söker en affärschef med erfarenhet från kompetensförsörjningsbranschen som vill vara med och driva etableringen i Trondheim. Snart går vi även ut med rekryteringen i Oslo där vi kommer starta i gång under våren 2023, berättar Mattias Matsson.

Gå tillbaka